Menedzser motivációs levél

Menedzsernek lenni nem könnyű - ha diplomás vagy, akkor azonnal kezdhetsz menedzser pozícióban, ha nem, akkor pedig egy hosszú ranglétrát kell megmászni. Ennek oka, hogy még akkor is, ha nincs csapatod, akit vezetni kellene, nagy a felelősség.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Sok esetben azonban nemcsak a saját munkakörödre kell figyelned, hanem másokéra is, másokért is felelősséget kell vállalni.

Akár most kerültél ki a munkaerőpiacra, akár már régóta a területeden dolgozol, szerencséd van. Ebben a motivációs levél útmutatóban lépésről-lépésre bemutatjuk, hogyan kell jól megírni a menedzser motivációs levelet. Nem lehetetlen már egyetlen jól irányzott motivációs levéllel megszerezni álmaid állását!

Tartalomjegyzék

Menedzser motivációs levél minta

Címzett

Fekete Béla
Head of Marketing
Fekete&Co. Kft.
Kreatív utca 24.
1014, Budapest

Feladó

Károly Gizella
gizella.károly@gmail.com
+3630/376-9735
Lakatos utca 47.
1010, Budapest

Tisztelt Fekete Béla!

Károly Gizella vagyok, és az Állások a marketingben oldalon talált Senior Social Media Manager pozícióra szeretnék jelentkezni. Jelenleg 5 év social media kampánymenedzsment tapasztalattal és számtalan eredménnyel a hátam mögött úgy gondolom, hogy alkalmas lehetek a pozícióra.

Tanulmányaimat a Budapesti Gazdasági Egyetem közgazdász szakán és marketing szakirányon szereztem 2015-ben. Ezután az Agency Kft.-nél helyezkedtem el, mint junior social media manager, ahol elsajátítottam a Facebook, Instagram, Linkedin tartalomgyártás és a weboldal szövegírás alapjait. Itt töltött éveim alatt megszereztem a Facebook Blueprint oklevelet, majd a Google Analytics és Ads oklevelet is.

Google AdWords és Google Analytics ismereteimnek köszönhetően a márkát követők számát megdupláztam mindössze 1 hónap alatt. Ezután előre léptem a karrieremben, és Kampánymenedzserré váltam a Skies Kft.nél. Ezzel együtt már a belső kommunikáció is hozzám került, tehát a munkavállalók elégedettségének javítása, a céges rendezvények kommunikációja. A céges rendezvényeken való részvétel 21 százalékkal nőtt 60-ről 81 százalékra, így sikeresnek tekintem a munkámat. Folyamatos kapcsolattartásban voltam az Ads reklámügynökségnél, így projektmenedzsmenti tapasztalatot is szereztem. Elsajátítottam a WordPress, Divi, Canva és a Photoshop kezelését is, így több területen is megállom a helyemet.

Azért is jelentkezem a pozícióra, mert szeretnék az ügynökségi oldalra visszatérni, ugyanis szeretném a kreatív oldalamat megélni. Úgy gondolom, hogy egy olyan elismert ügynökségnél, mint az Önöké, akár díjak és elismerések is együtt járhatnak a munkával, ami számomra inspiráló és motiváló is.

Remélem, szakmai önéletrajzom elnyeri a tetszésüket. Magamat egy precíz, önálló, talpraesett és szorgalmas munkaerőnek tartom, és bízom benne, hogy lesz lehetőségünk személyesen is bemutatkozni.

Üdvözlettel,
Károly Gizella
gizella.károly@gmail.com
+3630/376-9735

 A motivációs levél és a kísérőlevél

Mielőtt nekivágunk elkészíteni a tökéletes menedzser motivációs levelet, tegyünk helyre két igen fontos fogalmat. A kísérőlevél az a néhány mondatos email, amelybe becsatolod a szakmai önéletrajzot és a motivációs levelet. Ezt nyitja meg először a HR-es, és ez alapján dönti el, hogy a csatolt fájlokat elolvassa-e. A  motivációs levél viszont egy különálló, fél-egy oldalas Word vagy PDF dokumentum, amelyben összefoglalod a karrieredet , szakmai tudásodat. A kísérőlevél elkészítéséről ide kattintva olvashatsz egy részletes útmutatót.

Miről írj a menedzser motivációs levélben?

A motivációs levél kissé személyes, és a szakmai és egyéni kvalitásokat emeli ki, amelyektől jó munkaerő leszel. Tartalmazza azokat az álláshirdetésben megfogalmazott kulcsszavakat, amelyek az elvárásokat határozzák meg a pozíciót illetően. Az alábbiakat kell megfogalmazni egy ütős motivációs levélben:

 • Eredmények, elismerések.
 • Készségek, képességek, erősségek.
 • Feladatok, amelyek szintén hasonlítanak az álláshirdetésben megadottakhoz, hogy lássák a szakmai tudást.
 • Motiváció, a cég víziója, hogy miért jelentkezel a pozícióra.
 • Célok, amelyeket szeretnél elérni.

Tehát ebben a dokumentumban is meg kell győzni a leendő munkáltatót, hogy te vagy a tökéletes jelölt. Akár marketing menedzser, akár social media manager, akár műszaki projektmenedzser vagy, ebben a cikkben mindegyikre mutatunk példát!

A motivációs levél megjelenése

A motivációs levél hosszúsága 0,5-1 A4-es oldal, és lehetőleg 4-6 bekezdésre tagolt. Mindez segít az olvasást, ugyanis fő szempont, hogy könnyen olvasható legyen. A motivációs levélben ajánlott ugyanolyan betűtípust használni, mint amilyet az önéletrajzban használsz. Ezek pedig a hagyományos betűtípusok, mint az Arial, Calibri, Times New Roman és 11-12-es betűméret. 

Menedzserként biztosan előnyödre válik, ha ugyanolyan színek és design jelenik meg az önéletrajzban, mint a motivációs levélben. Ehhez érdemes az online önéletrajz szerkesztőt ajánlani!

Elkezdem az önéletrajzot

A motivációs levél nyelve

Mindig ügyelj arra, hogy milyen nyelven kérik a menedzser motivációs levelet. Ezen a szinten ugyanis már kérhetik angolul, sőt, elég gyakori! Mindezt a meghirdetett állás leírásánál olvashatod.

Pályakezdő motivációs levél

Pályakezdőként érdemes a készségeidet, tanulmányaidat és az ott elért eredményeket hangsúlyozni. Ehhez remek útmutatót írtunk egy korábbi cikkünkben, amelyet itt éred el.

A menedzser motivációs levél felépítése

Ez a motivációs levél ugyanúgy épül fel szerkezetileg, mint bármely más motivációs levél, csak más készségekre helyeződik a hangsúly. Tartalmilag körülbelül így legyen a felosztás:

 • Címzett és feladó megadása
 • Megszólítás
 • Bemutatkozás: jelentkezés módja, hol találtad a jelentkezést, mi a motivációd, miért erre az állásra jelentkezel.
 • Az önéletrajz összefoglalása, benne a szakmai tapasztalat, eredmények, tanulmányok.
 • Személyes tulajdonságok, értékek.
 • Motiváció, milyen értéket tudnál nyújtani a cégnek.
 • Zárás, elköszönés és az aláírás.

A címzett és feladó

Ez a motivációs levél kezdése, pont, mint egy hagyományos levél esetén. Ugyanúgy van címzettje és feladója is. A címzett adatai esetén szükséged lesz a nevére, beosztására, valamint a cég nevére és az iroda címére. Ha nem ismered a címzettet, akkor az ügyvezetőt, vagy a HR osztályt, esetleg magát a céget is megjelölheted. A te adataid esetén pedig mindössze a nevedre, email címedre és telefonszámodra, valamint a lakcímedre van szükség.

HELYES
Címzett

Fekete Béla
Head of Marketing
Fekete&Co. Kft.
Kreatív utca 24.
1014, Budapest

Feladó

Fehér Géza
feher.geza@gmail.com
+3630/246-1846
Rákos Jenő utca 57. 4/24.
1008, Budapest

👉 Ha nem tudod, ki a címzett, mert nincs sem az álláshirdetésben, sem a cég oldalán, közösségi média felületein, akkor ez is elfogadott: 

HELYES
Címzett

Head of Marketing
Fekete&Co. Kft.
Kreatív utca 24.
1014, Budapest

Kezdd a megszólítással!

A megszólítás a tiszteletről kell, hogy árulkodjon, ezért mindig a “Tisztelt” megszólítást használd. Ha azonban úgy látod, hogy a cég kommunikációja fiatalos, barátságos, közvetlen és tegeződő, akkor  a “Kedves” is megengedett. Ez általában az ügynökségeknél, vagy magyar KKV cégeknél gyakori. Mindig fusd át a weboldalt, hogy tudd, milyen hangnem megütése szükséges.

Ezek elfogadottak:

 • Tisztelt Pap Konstantin!
 • Tisztelt Hölgyem/Uram!
 • Tisztelt HR Osztály!
 • Kedves Konok László!
 • Kedves HR Osztály!

A menedzser motivációs levél kezdése, a bemutatkozás

A menedzser motivációs levél kezdésénél fontos, hogy felhívd magadra a figyelmet. Ehhez három dologra van szükséged:

 • Bemutatkozás, vagyis ki vagy.
 • Hol találtad az állást, és milyen állásra jelentkezel.
 • Miért jelentkezel, mi a motivációd, vagy miért érzed magad alkalmasnak a pozíció betöltését illetően.

Beszéljünk kicsit a motivációról!

A motiváció azt jelenti, hogy átnézed a weboldalt, elolvasod a cég misszióját, vízióját, majd kialakul egy benyomásod arról, hogy mennyire jó munkahely. Ezután eldöntöd, hogy mi az, ami indokolja azt, hogy te oda jelentkezel. Ezek lehetnek:

 • Karrier előrelépés.
 • Tetszik a cégnél látott hierarchia, munkamorál.
 • Nagymúltú, nemzetközi hírnévvel is rendelkező cégről van szó, ahol elismerés dolgozni.
 • Olyan cég, ahol valamelyik készségedet kiélheted. Például olyan kreatív ügynökség, amelynél kiélheted a kreativitásodat.

Ami biztosan nem jó motiváció, ezért ne említsd meg:

 • Túl sokat túlórázol.
 • Nem szereted a munkádat, kiégtél.
 • Nem jössz ki a kollégákkal.
 • Nem jössz ki a főnökkel.

👉 Ezeket a témákat az interjúra se vidd magaddal, mert nem te leszel a megfelelő jelölt!

HELYES
Tisztelt Halász Máté!

Orsós Donát vagyok és az Allasokaneten.hu oldalon talált Építésvezető projektmenedzser állásra szeretnék jelentkezni. Jelenleg több, mint 6 éves építőipari, kivitelezői tapasztalattal rendelkezem lakóingatlan területen, ezért úgy gondolom, alkalmas lehetek az állás betöltésére.

Tisztelt Nightlife Agency!

Pintér Tekla vagyok és az Allasokaneten.hu oldalon talált Social Media Manager pozícióra szeretnék jelentkezni.

A motivációs levél törzse

Ez a motivációs levél legfontosabb része, ugyanis  ennek kell meggyőznie a vezetőt vagy a HR-est, hogy miért téged válasszanak a pozícióra . Ehhez arra van szükséged, hogy mesélj kicsit az előző munkahelyeidről, a kapcsolódó feladatkörökről. Nem szükséges mindet bemutatni, csak ami igazán kapcsolódik az álláshoz! Fontos, hogy különböző eredményeket is megemlíts a motivációs levélben, hiszen az eredmények önmagukért beszélnek!

Azt pedig mindig nézd meg az álláshirdetésben, hogy pontosan milyen kvalitásokat keresnek, és használd azokat kulcsszóként. Minél többet rejtesz el belőlük, annál jobb! A kulcsszavakról ugyan már olvashattál a menedzser önéletrajz elkészítéséről szóló útmutatónkban is, de még egyszer megemlítjük. Ha nincsenek meg az önéletrajzban és a motivációs levélben az álláshirdetésben megjelölt kulcsszavak, akkor nincs esélyed az interjúra.

A tanulmányokról is mesélj, sőt, akár a munkamorálról, hogy milyen készségeid, képességeid vannak, és bővebben arról, miért jelentkezel a céghez. Vedd alapul a már elkészített szakmai összegzést!

Mindezek alapján így néz ki ez a rész, ahol a jelölt építőipari projektmenedzser pozícióra jelentkezik:

HELYES
6 év építőipari, kivitelezői tapasztalattal rendelkezek irodaépítés területen. Műszaki ellenőri jogosultsággal rendelkezem, valamint precíz, megbízható vagyok. Generál kivitelezés irányítása, műszaki tervdokumentációk ellenőrzése, terv véleményezése, feldolgozása, költségnyilvántartások kezelése, FMV feladatkör ellátása tartozik főbb feladataim közé. Jelenleg egy 30 fős építkezési segédmunkásokból álló csapat vezetését intézem.

Az elmúlt években egyre nagyobb a fluktuáció az iparágban, azonban nálunk ez nem jellemző, mivel hatékonyan menedzselem a csapatot. Emellett a vezetésem óta tavaly jelölték a Green Park iroda épületet az “Év irodája” versenyre. A beruházások előkészítésének, valamint tervezésének és kivitelezésének tervezése, nyomon követése, ütemtervezés, nyomonkövetés, vállalkozói szerződések szakmai tartalmának előkészítése és a nyilvántartások készítése és vezetése tartozik jelenlegi főbb feladataim közé.

MS Office, Project, Autocad programok ismerete jellemez, valamint felsőfokú angol és középfokú német nyelven beszélek. Rajzolvasási képesség, önálló, precíz munkavégzés, konstruktív gondolkodás és agilis vezetői attitűd jellemez.

Olyan munkahelyet keresek, ahol lehetőségem lenne egy nagyobb létszámú csapatot koordinálni, és részt venni a tervezési fázisban is. Ehhez elvégeztem az építőmérnöki alapképzést, amelyek kiváló eredménnyel zártam 2020-ban. Műszaki ellenőr jogosultságomat pedig 2018-ban szereztem. Nagyon szeretnék egy olyan nagymúltú céggel együtt dolgozni, hiszen nem titok, hogy a Brandon Kft. 2020 legjobb irodáját építette a Forbes szerint, így óriási megtiszteltetés lenne egy ilyen csapat tagjának lenni.

A motivációs levél lezárása, az elköszönés

Az elköszönés során ne maradjon ki az, hogy milyen anyagokat csatolsz, és hogy várod a személyes interjú lehetőségét. Tűnj lelkesnek, elkötelezettnek, de maradj professzionális. Ezután írd le újra az elérhetőségeidet, akár a szövegben, akár pedig aláírásod alatt, majd az elköszönés az Üdvözlettel vagy a Tisztelettel legyen.

HELYES
Csatolva küldöm szakmai önéletrajzomat is. Amennyiben bármi kérdése van, keressen a +3630/762-4829-os telefonszámon, vagy emailben a novák.norbert@gmail.com email címen. Szívesen vennék egy személyes interjút, ahol megismerkehedtünk és bemutatkozhatok.

Várom válaszát!

Üdvözlettel,
Novák Norbert

Az elérhetőségeidet belefoglalhatod a mondatba, vagy a neved alatt is megjelenítheted.

HELYES
Remélem, csatolt önéletrajzom felkelti az érdeklődését, és lesz lehetőségem egy személyes bemutatkozásra is. Őszintén megtisztelő lenne, ha egy ilyen nagymúltú cégnél dolgozhatnék, így amennyiben bármilyen kérdése lenne, kérem keressen elérhetőségeim egyikén

Tisztelettel,
Kárász Anita
karasz.anita@gmail.com
+3620/374-2545

Összefoglalás – a tökéletes menedzser motivációs levél titka

A menedzser motivációs levél során legfőképp a szakmai kvalitásokra és készségekre helyezd a hangsúlyt. Minél több van ebből felsorolva az álláshirdetésben, annál jobb, hiszen annál többet tudsz felsorolni te is. A motivációs levél célja ugyanis, hogy a szakmai tudást és a szakmai tapasztalatot egyaránt be tudd mutatni. Emellett helyezd a fókuszt az elért eredményekre! 

Ügyelj a címzés és megszólítás helyességére, valamint a bemutatkozás is legyen már erőt és magabiztosságot sugalló. Figyelj arra, hogy a motivációs levél törzse is meggyőző és ütős legyen, de inkább olyan tapasztalatot mutass be, amely kapcsolatban áll a megpályázott pozícióval. Az elköszönésnél és az aláírásnál is törekedj arra, hogy tiszteletteljes és udvarias maradj! Megjelenésre ne legyen nagyobb a motivációs levél terjedelme, mint fél-egy oldal, és használd az Arial, Calibri, Times New Roman betűtípusokat, valamint 11-12-es betűméretet. Egységes képet mutasson rólad, és legyen könnyen olvasható ás átlátható. Na, készen állsz megszerezni álmaid állását?

 

Sample Manager motivációs levél írni Menedzser motivációs levél
keresési menedzser kísérőlevél Menedzser motivációs levél sablonok